Sarkköri tesztközpontot épít a Hankook

2015. december 14.
« Aktualitások, hírek, események
Finnországban kezdett beruházásba a koreai abroncsgyártó.
Sarkköri tesztközpontot épít a Hankook

A Hankook Tire a finn Test World vállalattal kötött szerződést, miszerint a koreai gyártó európai tesztközpont épít, ahol lehetősége lesz tesztelni téligumijait. A gumigyártó 2016 decemberétől a finnországi Ivalo városánál, mintegy 300kilométerre az északi sarkkör felett,

megkezdheti az abroncsok tesztelését. Ez a tesztközpont egy további nagy lépés a Hankook számára, az európai piacon az erősödés felé. A Hankook által választott Test World az egyik legrangosabb gumitesztelő szervezet Európában, az új központ alkalmas téligumik és nyárigumik tesztelésére is. Ez utóbbiakat két nagyméretű csarnokban, nyári körülmények között is meg tudják oldani.

A szerződés megkötése után, azonnal megkezdődött a tervezési, előkészítési folyamat.
Az új tesztközpontban, többféle vizsgálati lehetőség, módszer is helyet kap, ezáltal minden körülmény között tesztelni tudják a gumiabroncsokat. A gumigyártó helyszínválasztása, a délibb területeken tapasztalható bizonytalan téli időjárási körülmények miatt esett erre az északi pontra. Az Ivalo környezetében tapasztalható téli viszonyok tartósak, ezért jó lehetőség a hosszú ideig tartó tesztelésre. Ivalo városának helyi körülmények között kiváló az infrastruktúrája, ez jelentősen befolyásolta a helyszínválasztást.

A Hankook ezen új tesztközpontja, több európai autótechnikai szervezettel, valamint autógyártókkal együttműködve, kiváló lehetőséget biztosít egyes termékek, gépjárművek tesztelésére 2016 év végétől.

 

Forgalmazott Gumiabroncs és Felni márkáink